Friday, March 18, 2016

Cum alegeţi imaginile pentru albumul de nuntă



Cum alegeţi imaginile pentru albumul de nuntă


Albumul de nuntă trebuie să fie în ton cu evenimentul, să reflecte stilul şi tema evenimentului în sine. De aceea este important şi designul acestuia, care trebuie ales să se potrivească cu un element de decor din salonul în care se va desfăşura evenimentul, sau care să fie în ton cu hainele mirilor sau cu buchetul de mireasă. De obicei, designul acestuia este ales de fotograful de nunta Iasi profesionist care este angajat să facă fotografii la nuntă, pentru că el ştie cel mai bine cum va încadra imaginile. Însă mirii sunt cei care aleg, până la urmă, ce fotografii vor face parte din acest album, aceştia fiind cei mai în măsură să aleagă imaginile care îi reprezintă cel mai bine. Albumul trebuie să conţină între 80 şi 150 de instantanee, mai multe l-ar face să devină plictisitor. Pozele albumului, fie că sunt mai multe, fie mai puţine, trebuie să acopere toată desfăşurarea evenimentului, pentru ca albumul să aibă o coerenţă.
Pentru prima pagină se recomandă, în general, o poză cu invitaţia de nuntă sau cu verighetele mirilor, reprezentând un mod elegant de a deschide albumul.
În general, pentru pregătirea miresei sunt suficiente 10 poze, care să o surprindă în momentele esenţiale: îmbrăcarea rochiei, o ultimă privire în oglindă, etc.
Pregătirea mirelui, la fel, în general 10 poze care să surprindă acest proces.
Drumul la biserică - 5-15 imagini.
fotograf nunta iasi
Fotograf nunta Iasi

Ceremonia religioasă - 10-20 de imagini, care să surprindă momentele esenţiale ale acesteia.
Poze de grup şi portretele mirilor - 1, 2 poze în faţa bisericii sunt suficiente; portretele mirilor - 3 până la 10 poze în locaţia aleasă de miri sau de fotograf.
Petrecerea - 20 până la 40 de imagini - se poate începe chiar de la recepţie şi trebuie să surprindă atmosfera de vis a petrecerii de nuntă.
Tortul miresei - 3-5 poze.
Încheierea - ultima poză trebuie să fie într-adevăr reprezentativă pentru eveniment, pentru că este ultima care îţi rămâne pe retină după ce ai închis albumul. De obicei se recomandă un portret de cuplu, care poate fi luat din orice moment al desfăşurării evenimentului - important este ceea ce transmite această poză de final.

No comments:

Post a Comment