Monday, February 23, 2015

Pregatirea pentru fotografii de calatorie

Daca doriti sa realizati fotografii de calatorie trebuie sa tineti cont ca inainte de a pleca la drum , trebuie sa faceti inainte cateva pregatiri , asta daca doriti ca in final sa aveti fotografii reusite. S-au scris multe carti despre fotografia de calatorie , care daca la prima vedere ceva usor de realizat , daca stati sa analizati mai atent subiectul , veti ajunge la concluzia ca nu e chiar asa de usor. Probabil multi ati calatorit si ati trimis vederi cu fotografii ale locului; ei bine pentru realizarea acelor imagini s-a muncit foarte mult , de la analizarea unghiului de fotografiere pana la momentul cand lumina cade cel mai bine pe subiect sau poate asteptarea unor nori care sa dea fotografiei un plus de creativitate.




1. Locul potrivit
Cel mai bine va ajuta o harta sa ajungeti la locul potrivit dar sa fiti si la momentul potrivit asta tine mai mult de intuitie. 

2. Stabilirea obiectivelor
O simpla cautare pe google va va arata topul obiectivelor turistice , dar asta nu inseamna ca ele pot fi ceea ce doriti sa fotografiati. Nu ezitati sa faceti o lista a ceea ce doriti sa fotografiati.

3. Alegerea aparatului foto
E indicat sa optimizati cat se poate echipamentul foto care sa faca parte din trusa foto. Nu e tot una daca carati un 70-200mm care cantareste 1.5 kg si probabil nu veti fotografia cu el.  Alegerea aparatului foto , depinde de locul in care doriti ulterior sa plasati fotografiile.

6. Protejarea aparatului foto
E foarte important sa protejati aparatul foto pentru a nu avea ulterior surprize ca nu mai functioneaza .

 Nu uitati ca pentru o fotografie reusita trebuie sa fiti la locul potrivit in momentul potrivit , si atunci o fotografie poate face cat 1000 de cuvinte .

Bafta

No comments:

Post a Comment